< Tips Huidverzorging
Tips&Tricks Nagels
Tips Overige >
< Tips Huidverzorging

 


Tips om uw nagels en handen zo mooi mogelijk te houden.

Het gebruiken van nagelriemolie is belangrijk voor de verzorging van uw nagelriemen. Het zorgt er ook voor dat de nagels flexibel blijven en niet uitdrogen. Liefst 2 maal per dag aanbrengen.

Als er een haakje aan de nagel ontstaat, vijl dit dan voorzichtig weg met een zachte vijl. Probeer altijd rustig een kant op te vijlen, en geen “zaag”bewegingen te maken. Dit kan scheurtjes of barstjes in je nagel veroorzaken.

Probeer bij het werken in de tuin, schoonmaken of bij ander zwaar handenarbeid, altijd beschermende handschoenen te dragen. Zo bescherm je je nagels en je handen tegen het vuil en vocht.

Heeft u last van verkleuring (nagellak of nicotineaanslag) op uw nagels? Polijst uw nagels dan met een zachte vijl. Hierna kunt u nog een kleurloze lak aanbrengen, en er is niets meer van te zien.

Als u last heeft van droge (winter)handen, scrub uw handen dan regelmatig, en spoel ze af onder lauw water. Probeer heet water te vermijden i.v.m uitdroging v/d handen. Of probeer eens een lekker parrafinebad tijdens uw manicure!

Het is ook altijd belangrijk om een fijne handcrème te gebruiken, tegen uitdroging van de handen én nagels.

Gebruik nagellakremover zonder aceton . Door gebruik van aceton droogt de natuurlijke nagel uit.

Gebruik een base-coat voordat u nagellak opbrengt om verkleuring van de nagel te voorkomen.


Kunstnagels

Liefst tweemaal daags aanbrengen van nagelriemolie is nodig om de nagelriemen te verzorgen en de kunstnagel flexibel te houden.

Als er een haakje of een andere oneffenheid aan de kunstnagel ontstaat, vijl dit dan voorzichtig weg met een door uw nagelstyliste geadviseerde vijl. Neem bij twijfel contact op met de nagelstudio.

Knip de kunstnagel nooit,dan bestaat de kans dat deze zal splijten of breken. Uw natuurlijke nagel kan hierdoor beschadigd raken.

Bescherm uw kunstnagels door handschoenen te dragen bij tuinieren, schoonmaak werk (Cif, Cillit Bang en chloor zijn funest voor uw nagels) en bij langdurige aanraking met water. En uiteraard bij klussen zoals schilderen e.d.. Let ook op met bv. Kerriepoeder, of andere sterk gekleurde kruiden, dit kan verkleuring op de nagels achterlaten.

Heeft u last van verkleuring (nagellak of nicotineaanslag) op uw nagels? Polijst uw nagels dan met een zachte vijl. Hierna kunt u nog een kleurloze lak aanbrengen, en er is niets meer van te zien.

Laat uw kunstnagels op tijd nabehandelen: bij normale groei is dit eens in de drie weken. Hiermee voorkomt u het scheuren en breken van de kunstnagels.

Gebruik nagellakremover zonder aceton . Door gebruik van aceton kan de kunstnagel beschadigen of zelfs loslaten. Bovendien droogt aceton de natuurlijke nagel uit.

Gebruik een base-coat voordat u nagellak opbrengt om verkleuring van de kunstnagel te voorkomen.

Als een kunstnagel breekt of begint te liften (loslaten), maak dan een herstelafspraak . Probeer de kunstnagel niet zelf te repareren. Bij ondeskundig lijmen kan vocht tussen de natuurlijke nagel en de kunstnagel dringen en infecties veroorzaken. Ga een gebroken kunstnagel niet tapen, want ook daar kan vocht tussen komen.

Haal uw kunstnagels er nooit zelf af. Als u ze niet langer wenst, ga er dan niet zelf aan plukken en trekken. Hiermee beschadigt u uw natuurlijke nagels, er scheuren dan laagjes van het nagelbed en het opnieuw laten groeien wordt een lang en pijnlijk proces. Uw nagelstyliste kan kunstnagels op een veilige manier verwijderen. Bij Beautysalon Angelique krijgt u bij het verwijderen van kunstnagels een minimanicure cadeau, waarbij uw natuurlijke nagels extra verzorgd worden.


BeautysalonAngelique.nl
Algemene voorwaarden

Tips Overige >